Att bo i och omkring Laholm

Laholm, som ibland beskrivs som den lilla staden med de stora konstverken, är Hallands äldsta stad. Redan på 1200-talet nämns Laholm i skrift. Då var namnet Lagaholm, en befäst dansk stad nära gränsen till Sverige. I Laholms kommun bor idag 23.189 invånare fördelat på 14 tätorter, från Knäred och Hishult beläget nära den småländska och skånska gränsen till Mellbystrand och Skummeslövsstrand vid havet strax norr om Båstad.

Strategiskt läge

Genom E6:ans framfart genom kommunen ges en närhet till både Göteborg och Öresundsregionen vilket gynnar både industrin eller de som pendlar till sina arbetsplatser. Tågtrafiken går samma sträcka med regelbunda stopp i båda riktningarna vid samhällena utmed dess väg. Nästan en gång i timmen stannar tågen mellan Köpenhamn och Göteborg vid stationen några minuters cykelavstånd från Laholm och Mellbystrand.

Natur

Söker man naturens storslagenhet finns mängder av smultronställen längs porlande vattendrag, underbara sjöar och milsvid skog. Här finns närhet till sjöar och hav, trollska skogar och öppna landskap. För även om Laholm är Hallands sydligaste kommun finns naturupplevelser som man knappast tror är möjliga på dessa breddgrader. Som en trolsk jätte reser sig Hallandåsen över Laholmsslätten.

Barnvänligt badparadis

Laholms badorter, Mellbystrand och Skummeslövstrand, bjuder på Sveriges längsta sandstrand, hela 12 kilometer lång från Båstad i söder till Lagans mynning i norr. Här väntar salta bad och skön vila i sanddynerna. För den som föredrar söta bad finns många fina insjöar och friluftsbad.

Aktiviteter

Säg den kommun som inte bara sommartid kan erbjuda salta bad längs en tolv kilometer barnvänlig och sammanhängande strand. Utan som vintertid lockar skidentusiaster till Hallandsås backar där den värsta nedfarten kan mäta sig med en av landets mer namnkunniga – pisten vid Sälens högfjällshotell. Eller genom Lagan som mynnar ut vid Mellbystrand kan stoltsera med ett av landets bästa lax- och öringvatten.

Läs mer på kommunens hemsida...

 


Laholms kommun

Marknadskollen

Vad händer på bostadsmarknaden?

Går priserna upp eller ner?

Vad pratar spekulanterna om ute på visningarna?

Är du intresserad av bostadsmarknaden i största allmänhet och vill veta hur den känns utifrån vårt perspektiv.

Läs mer...

Hem till salu

Hem till salu

Här hittar du alla villor och fritidshus och andra objekt som vi har till försäljning. Vill du kontinuerligt få information om nyinkomna bostäder till salu, är du välkommen att anmäla dig till vårt spekulantregister.

Hem till salu...

Dags att sälja bostad?

Dags att sälja bostad?

Merparten av våra försäljningsuppdrag får vi genom rekommendationer från nöjda kunder. Funderar du på att sälja din bostad kan du tryggt vända dig till oss. Här berättar vi mer om vår unika försäljningsprocess.

Dags att sälja bostad?...

Din lokala mäklare

Din lokala mäklare

Vi på JÖRNKVISTS Kustnära Mäklare är ett positivt team med höga ambitioner och med många års erfarenhet av mäklarbranschen. Försäljning av villor och fritidshus på orten är vår specialitet.

Din lokala mäklare...