Vad händer på bostadsmarknaden?

Är du intresserad av bostadsmarknaden i största allmänhet och vill veta hur den känns utifrån vårt perspektiv.

Här på Marknadskollen presenterar vi hela tiden ett löpande urval av bostäder som sålts av oss den senaste tiden, samtidigt som en av våra mäklare ger dig din syn på marknaden under kvartalet som gått.

December månad är oftast lugn på bostadsmarknaden. Vi är upptagna med att fira jul och nyår och lussebullar och knäck kommer före att sälja eller köpa bostad. Viss aktivitet råder visserligen, men den är liten. Likadant är det med januari. Bostadsmarknaden kommer normalt sett inte igång igen efter jul och nyår förrän i januari – februari då marknaden vanligtvis återgår till det normala.

Efter en lång och ihållande prisuppgång bedömer vi att den kommer att mattas av och att en mer stillastående prisbild kommer att inträda. Det pratas mycket om bolånetak, amorteringskrav och höjda räntor, vilket möjligen kan försvåra för en del köpare. Räntorna kommer dock fortsätta att ligga på en historiskt sett låg nivå och den vanligaste orsaken som styr flytten är som tidígare om åren fortfarande förändrade familjeförhållanden.

Vi har idag ett stort köptryck på orten och är du säljare kan du förvänta dig en snabb affär om du lämnar in ditt hus till försäljning inför säsongstart.

 

Just nu har vi förfrågningar om:

  • Villa Mellbystrand-Skummeslövsstrand
  • Villa Hemmeslöv
  • Mellanstor villa Laholm
  • Hus/avstyckad gård/torp Laholms omnejd
  • Fritidshus Mellbystrand-Skummeslövsstrand

 

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig om du vill diskutera ditt boende med mig.

Fredrik Jörnkvist

 

Hem till salu

Hem till salu

Här hittar du alla villor och fritidshus och andra objekt som vi har till försäljning. Vill du kontinuerligt få information om nyinkomna bostäder till salu, är du välkommen att anmäla dig till vårt spekulantregister.

Hem till salu...

Dags att sälja bostad?

Dags att sälja bostad?

Merparten av våra försäljningsuppdrag får vi genom rekommendationer från nöjda kunder. Funderar du på att sälja din bostad kan du tryggt vända dig till oss. Här berättar vi mer om vår unika försäljningsprocess.

Dags att sälja bostad?...

Din lokala mäklare

Din lokala mäklare

Vi på JÖRNKVISTS Kustnära Mäklare är ett positivt team med höga ambitioner och med många års erfarenhet av mäklarbranschen. Försäljning av villor och fritidshus på orten är vår specialitet.

Din lokala mäklare...