Trygghet för båda parter

Vi rekommenderar alla våra säljare att låta besiktiga sitt hus före försäljning och teckna en ansvarsförsäkring mot dolda fel.

En besiktning du kan känna dig trygg med

Besiktning av fastigheten före försäljning innebär en rak och trygg affär för båda parter. Köparen känner till bostadens skick och säljaren får en trygg köpare som står fast vid sitt beslut om köp.

I en snabb marknad, med ständigt nya objekt till salu, är det enkelt att avstå ifrån att lägga bud om man känner sig osäker. Vi är därför ytterst noggranna med att presentera fastigheten så korrekt som möjligt. En besiktning borgar för att spekulanterna får så mycket tillförlitlig information som möjligt om bostaden.

Ansvarsförsäkring - för båda parters skull

Generellt sett är det inte ofta man finner dolda fel i fastigheter där en besiktning gjorts. Om de nya ägarna, efter att de tillträtt bostaden, ändå skulle hitta ett dolt fel (till exempel i samband med renovering) är båda parter oftast mycket tacksamma om en försäkring finns. Att som säljare teckna en ansvarsförsäkring för dolda fel innebär en trygghet för både köpare och säljare. I några enstaka fall är friskrivning ett alternativ till ansvarsförsäkring.

Energibesiktning

Från och med 1 januari 2009 ska villor och radhus som säljs energideklareras. Energideklarationen ska utföras av en energiexpert på ett, av Boverket, ackrediterat företag. Vi rekommenderar att en energibesiktning görs innan försäljning av fastigheten.

Försäkringsskydd mot dubbla boendekostnader

Funderar du på att köpa en ny bostad? Får vi förtroendet att förmedla din villa eller bostadsrätt kan du genom oss teckna en försäkring mot dubbla boendekostnader. Är din bostad inte såld inom tre månader står försäkringen för drifts- och nettoräntekostnaderna de efterföljande tre (eller sex) månaderna, förutsatt att du samtidigt har kostnader för ditt nya boende.

Mer om försäkringen

  • Försäkringen kan endast tecknas i samband med att du säljer din bostad via oss på JÖRNKVISTS. Försäkringen gäller dock även om du köper din nya bostad via en annan fastighetsmäklare.
  • Försäkringen måste tecknas inom 3 veckor efter att förmedlingsuppdraget lämnats.
  • Gäller både bostadsrätt och villa.
  • Det är kostnaden för ditt gamla boende, det vill säga den bostad du givit oss i uppdrag att förmedla, som ersätts.
  • Ersättning utgår efter 3 månaders karenstid under en period av 3 månader. Den kan också från början tecknas med ett tillägg så att totalt 6 månaders ersättning utgår.
  • Driftskostnaden samt nettoräntekostnaden ersätts. Maximalt täcks en kostnad på 10 000 kronor per månad.
 

Vanliga frågor

Hur beräknas uppskovsbeloppets storlek vid förvärv av en billigare ersättningsbostad?

Hur stor del av förlusten är avdragsgill?

Varför ska ett hus besiktigas?

Hur fungerar en budgivning?

Får jag ta med mig kapitalvinsten om jag köper ny bostad?

Läs svaren här...

Hem till salu

Hem till salu

Här hittar du alla villor och fritidshus och andra objekt som vi har till försäljning. Vill du kontinuerligt få information om nyinkomna bostäder till salu, är du välkommen att anmäla dig till vårt spekulantregister.

Hem till salu...

Dags att sälja bostad?

Dags att sälja bostad?

Merparten av våra försäljningsuppdrag får vi genom rekommendationer från nöjda kunder. Funderar du på att sälja din bostad kan du tryggt vända dig till oss. Här berättar vi mer om vår unika försäljningsprocess.

Dags att sälja bostad?...

Din lokala mäklare

Din lokala mäklare

Vi på JÖRNKVISTS Kustnära Mäklare är ett positivt team med höga ambitioner och med många års erfarenhet av mäklarbranschen. Försäljning av villor och fritidshus på orten är vår specialitet.

Din lokala mäklare...